Let us introduce you to …

The Western Farm Ensemble of
Christmas Extravaganza 2015

Liksom vi till julbordet satsar på lokala läckerheter, så finner ni i vår ensemble några av de starkast lysande begåvningarna på den norrlänska stjärnhimlen just nu!

Med själ och hjärta bjuder våra högklassiga artister på en oförglömlig repertoar från det att du passerar vår magiska julgran vid entrén i westernstaden, tills att du motvilligt vinkar ditt festsällskap adjö vid midnatt!

Let us present …

THE NORTHERN STARS

q
BJÖRN NAGANDER

Ensemblens egen James Dean. En burning hot cowboy skolad i Western Farms anda med hela 14 år av showbiz i ryggen, och inte nog med det, när vi inte har möjligheten att njuta av honom här hos oss, finns alltid en chans att få en glimt av denne godbit ute på verklighetens scener, i samhällets tjänst som POLIS, runt om i norr.

 

Genom åren har vi även kunnat se Björn i huvudrollen som Romeo i Norrbotten teaterns uppsättning av ”Romeo och Julia” samt i samband med Belgiska melodifestivalen 2014. Där han deltog som låtskrivare för bidraget HERO (in flanders fields).

 

Och som om detta inte vore nog, så finner vi självklart Björn under sina lediga stunder med sin gitarr framför brasan i stugan längs Kalixälven, där han skriver sin egen musik. Är inte den norrbottniska vinterdrömmen komplett, så säg?

ANNA VILD

Ensemblens rykande wildcard. Från ingenstans dök hon upp på Western Farm under förra hösten, med visionen om att frälsa Norrbotten med sin 4 meter höga stång av kråmad metall. Inte mycket stoppar detta vilddjur till kvinna som sägs kunna förföra allt som rör sig med sin list och trolska kvitter till sin 12 strängade lyra.

 

Anna är utbildad musikalartist på Kulturama i Stockholm och har även ett antal år från Musikhögskolan samlade i sina ständigt packade väskor. Vild är alltid på väg i skenande galopp och har utöver sin anställning som artist hos 2Entertain och poledanceinstruktörsyrket verkat som konstnärlig ledare, koreograf samt som dansare bakom artister som Tomas Dileva, Staffan Hellstrand och Linda Bengtzing. Den här tjejen är kort och gott vad hon heter. Enkelt och bra. För alla oss som uppskattar tydlighet i julstöket!

UZAY SARIBAS

Alla våra drömmars exotiske prins. En sydeuropeiske cowboy med höfter som får vilken osäkrad revolver som helst att smälla av utan kommando..

 

Uzay är utbildad skådespelare vid KMM Teater Center i Turkiet och har hela 20 års erfarenhet av artisteri i sitt hard case. Han har dessutom ett förflutet som manusförfattare och regissör av ett antal uppsättningar i Turkiet, och de heta höfterna har resulterat i diverse koreograftitlar för succémusikaler som Lion King, Grease, Mama mia och Notre dame de Paris! På Western Farm har Uzay under de senaste åren kunnat ses såväl sommar som vinter. Ena dagen går han lös som Michael Jackson – för att i nästa stund slänga sig upp på hästryggen som vår sexiga bandit Ringo. Den här mannen förför sina offer med heta tangos och stora ord.

 

Han är med andra ord – livsfarlig och helt oemotståndlig under misteln.

EMMA ÖHMAN

Luleås klarast strålande stjärna med doften av gala, varje dag i veckan.

 

Med en röst som hämtad från Westends musikalscener anlitas hon nu flitigt runt om i Norrbotten. Under hösten har vi bland annat kunnat njuta av henne på Välgörenhetsgalan för världens barn och som gästsolist i Boden Big Bands årliga konserter.

 

Emma är utbildad musikalartist på Kulturama i Stockholm och har utöver sina insatser på Western Farms scener arbetat som artist för Sunwing nere i Europa samt nu senast kunnat ses ute på Luleå skärgårds sommartillhåll Klubbviken havsbad i krogshowen Ökänt med Öhman.

 

Denna donna är liksom ett skogrå, oberäknelig i dess krispigaste bemärkelse! Med klassiska toners trollbindande kraft, som vid ett trollslag ersätts av det mest kraftfulla i ett HARD ROCK HALLELUJA – sätter hon vem som helst på plats. Här lämnas inget åt slumpen. Eller åt tomten för den delen. Möjligtvis en kyss.

LINNEA BÄCKLUND

Vår skarpa sångkapten och alldeles utsökta mamma Dita von Teese, i den mest kärleksfulla av alla bemärkelser!

 

Linnéa är ensemblens enda ur-bondensare och har liksom Björn redan en gedigen historia på Western Farm, då man sedan 2008 har kunnat se henne i våra uppsättningar såväl sommar som vinter. Med en pipa som får vilken kristallkrona som helst ur balans har hon under de senaste åren avverkat ett gäng framgångsrika turnéer med sitt band Iris Julie samt hunnit släppa en EP. Även Linnéa är en flitigt anlitad solist i Boden Big Band och var även med och representerade Boden tillsammans med Team Brolle i Tv4:s storsatsning Körslaget!

 

Vid sidan av scenen glider Linnéa graciöst längs musikhögskolans anrika korridorer, där hon studerar till studiomusiker. En riktig vass och ovärderlig kniv i vår tonala trollerilåda, för all extravagant och fröjdefull framtid! I alla julars evighet.

HENRIK AHLSTRÖM

Mannen med den stora hatten, pokerfacet i manegens mitt. En rappkäftad gangster i tuppkammade fårakläder som med sitt alterego José gör entré i tid och otid. Henrik började arbeta som stuntman på Western Farm sommaren 2004 och har sedan 6 år tillbaka även stått som huvudproducent för Christmas Extravaganza.

 

Han håller med andra ord många studsbollar, liksom sig själv i luften, då han är en hejjare på att.. hoppa! Höga fallet i sommarens slapstickshower är 13 meter högt liksom avsatserna i alla snurriga snowparks som galningen tävlat freestyleskidåkning i, under sina år som folkabusshippie på New Zeeland.

 

Denne dåre är liksom Emma ett oberäkneligt och extravagant ess i vår hejdlöst rymliga rockärm. Resten lämnar vi åt fantasin.  José finns överallt. Och ingenstans. Och han ser dig. Hela tiden. Det är det enda vi med säkerhet vet. Lite som julens alla änglar, fast tvärtom.

CHRISTINA VON KERN

Årets fräshaste pjäs i den extravaganta rouletten! Och liksom våra starka band till nordkalottens högt älskade norrsken, så kan även detta nya tillskott brista ut i en livslång kärleksrelation (Stockholm och Norrland emellan) – sådant har ju vi norrbottningar full koll på att det snarare är regel än undantag numera. För norrskenet lämnar knappast någon oberörd. Christina har tagit med sig elden upp från Stockholm i år och har en stämma som inte liknar någon annans, om vi i och för sig bortser ifrån… Kvinnan, myten, legenden och ledmotivet till ett visst ”Gyllene öga”. Hinner ni knäcka den filipinnöten före ert besök? Svaret väntar på er i huvudaktens senare del.

 

Christina är utbildad vid Balettakademien i Göteborg och har en lång erfarenhet som showgirl, men har även setts i succémusikalen Hair på Chinateatern. Passa er för denna primadonna.

 

She left a good job in the city (for us) …  and she’s on fire!

Let us show you …

Our wild dance crew

Välkommen till Vilda Västern!